В Одесі викрили агента, який полював на релейні шафи

В Одесі затримали агента, підозрюваного у виконанні завдань федеральної служби безпеки Росії. Чоловіка підозрюють у коригуванні ракетних і дронових атак на позиції Сил оборони та організації підпалів.

Зокрема, фігурант відстежував локації сил протиповітряної оборони та намагався знищити релейні шафи Укрзалізниці. Ворог особливо цікавився семафорами на важливих залізничних ділянках. Після того як було здійснено підпал одного з таких об’єктів, СБУ затримала підозрюваного.

Фото: СБУ

Встановлено, що затриманим є 39-річний місцевий житель, який довгий час перебував у Росії, де його батько проживає. Ще до початку повномасштабної війни він став на військовий облік у Краснодарі для отримання російського паспорта. Після повернення в Україну він був вербований ФСБ для підривної діяльності.

Під час обшуків у його квартирі знайшли дві бойові гранати Ф-1 та мобільний телефон з доказами злочинної діяльності.

Фото: СБУ

За зібраними доказами, слідчі СБУ висунули йому обвинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу України: частина 2 статті 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), частина 2 статті 113 (диверсія в умовах воєнного стану) та частина 1 статті 263 (незаконне придбання і зберігання боєприпасів). Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Джерело