В Одесі викрили бухгалтерку на викраденні коштів для погашення кредитів

В Одесі 52-річна головна бухгалтерка підприємця викрадала кошти роботодавця та витрачала їх на власні потреби. Підприємець, виявивши нестачу на рахунках в сумі майже 1,3 мільйона гривень, звернувся до поліції.

Розслідування показало, що бухгалтерка, яка після аудиторської перевірки звільнилась, відповідала за повний облік коштів, їх витрати та відображення у бухгалтерських операціях. Маючи доступ до електронного цифрового ключа з підписом керівника, вона здійснювала різноманітні розрахунково-касові операції та укладала договори про співпрацю.

Поліцейські встановили, що протягом трьох років бухгалтерка змінила інформацію в клієнтській банківській системі та привласнила 1 мільйон 286 тисяч 870 гривень. Ці кошти вона перераховувала на рахунки кредиторів для погашення власних боргів, здійснивши понад сто таких переказів.

Фото: ГУ НП в Одеській області

Наразі жінці повідомлено про підозру за ч.ч. 1, 3 ст. 362 та ч.ч. 4, 5 ст. 191 КК України, що передбачають несанкціоновану зміну інформації та розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем.

Суд обрав для підозрюваної запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Слідчі дії тривають. Максимальне покарання, яке загрожує жінці, – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та заборона обіймати певні посади.

Джерело