В Одесі викрили бухгалтерку, яка заволоділа понад 1,4 мільйона гривень

В Одесі затримали 44-річну жінку, яка працює бухгалтером і підозрюється у привласненні чужих грошей у великих розмірах.

За даними правоохоронців, мешканка Одеси, зловживаючи своїм доступом до автоматизованої інформаційної системи компанії, перераховувала кошти компанії на свій рахунок. Вона це робила за допомогою електронного ключа директора, який їй надали для виконання службових обов’язків.

Протягом року вона здійснила 30 таких операцій і заволоділа понад 1,4 мільйона гривень.

Зникнення грошей виявив директор підприємства, який звернувся з відповідною заявою до поліції.

Правоохоронні органи провели обшуки за місцем проживання жінки та вилучили її службовий персональний комп’ютер і документацію з відповідною інформацією. Також протиправні дії бухгалтерки були підтверджені висновком призначеної слідчими судово-економічної експертизи.

Бухгалтерці було оголошено підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, а саме за ч. 4 ст. 190 ККУ. Також вона обвинувачується у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних систем (ч. 1 ст. 209 ККУ) та у легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (за ч.ч. 1 та 2 ст. 361 ККУ).

Суд встановив запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. За такі дії загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до дванадцяти років.

Джерело