В Одесі викрили шахрайську схему у сфері нерухомості на 10 млн грн

У центрі Одеси викрили шахрайську схему у сфері нерухомості на суму понад 10 мільйонів гривень. Це було розкрито завдяки дії організованої групи під керівництвом депутата.

Керівництво Одеської обласної прокуратури повідомило про підозру депутату Одеської міської ради та трьом учасникам організованої групи за фактами фальсифікації документів, шахрайського заволодіння комунальним майном та легалізації.

За даними слідства, депутат розробив схему незаконного збагачення через виправдувану власність на об’єкти нерухомості, використовуючи співучасників та юридичний допоміжний персонал. Група здійснювала оренду та викуп приміщень у центрі міста, що власне вела до шахрайського поглиблення власності.

Група заволоділа трьома об’єктами нерухомості, призвівши до збитків для місцевої громади на суму понад 10 мільйонів гривень. Слідство продовжує розглядати інші епізоди їх діяльності.

Співорганізатору та двом виконавцям обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Щодо депутата-організатора розглядається питання про оголошення його у розшук.

Джерело