В Одесі зі знижкою продали квартиру колаборанта Сальдо

В Одесі відбувся аукціон з продажу конфіскованих квартир у підсанкційних осіб. Як розповів голова Фонду державного майна Віталій Коваль, за 2 квартири виручили майже 7 млн гривен.

Першим лотом продали чотирикімнатну квартиру російського олігарха Михайла Шелкова на Французькому бульварі площею 175,5 кв м за 4 млн грн. (100 тис. доларів). Участь в аукціоні взяли двоє учасників.

Другим лотом продали трикімнатну квартиру колаборанта Сальдо на вулиці Тінистій площею 128 кв. метрів за 2,9 млн грн. (72,5 тис. доларів). Після сплати переможцями кошти підуть до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф.

Зазначимо, що обидві квартири продали значно нижче, ніж продають аналогічні навіть з урахуванням падіння продажів та цін на житло. Так до війни таки квартири з ремонтом коштували приблизно 1800-2000 доларів за кв. метр. Після війни ціни впали, але ціна все ще тримається на позначках 1000-1500 доларів за кв. метр.

Загалом у Фонді держмайна України сьогодні в опрацюванні 753 одиниці санкційного майна – це квартири та будинки, підприємства та заводи, нежитлові приміщення, автомобілі і навіть паркомісця.

Ось такі квартири зараз у продажу, наприклад, на вулиці Тінистій схожій площі.

Джерело