На сьогодні ЗС РФ не мають ресурсів для атаки на Одесу

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук прокоментував можливості російських військ щодо Одеси, підкресливши, що нині вони значно обмежені.

Інформацію з етеру “Еспресо” передав кореспондент “Інформеру”.

“По-перше, зараз у росіян знижені саме десантні спроможності у зв’язку з втратою великих десантних кораблів, третина з яких тепер фізично не існує й ще третина стоїть на докових ремонтах. Тому маючи на озброєнні всього 5 одиниць, такі операції не проводяться. По-друге, такі операції не проводяться без відповідної загальновійськової операції суходолом. Суходолом росіяни у 2022 році зупинилися у Миколаївській області”, – зауважив Плетенчук.

Він також наголосив, що без відповідної загальновійськової операції суходолом такі операції неможливі. Суходолом росіяни зупинилися у 2022 році в Миколаївській області, нагадав Плетенчук.

За його словами, російські війська наразі не мають достатніх ресурсів для просування до Одеси.

“Це виглядає як фантастичний сценарій для РФ. Не слід забувати, що є берегові артилеристи, ракетні артилерійські війська, які не підпустять противника до узбережжя. Тобто наразі всі ці варіанти неможливі. Ворог це чудово розуміє. Окрім річки Дніпро ще є річка Південний Буг, яка теж досить широка в гирлі. Тому, щоб дійти до Одеси, росіяни не мають фізично ресурсів”, – наголосив Плетенчук.