В Одесі заарештували елітну квартиру,яка належала дружині підсанкційного діяча

Прокуратура передала в АРМА арештоване майно російського військового діяча, яке він намагався незаконно продати 1,5 мільйона доларів США. Про це повідомили у прокуратурі.

За клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури арештували та передали в управління АРМА майно, власником якого є дружина колишнього заступника міністра оборони РФ.

За даними слідства, високопоставлений російський військовий діяч активно підтримує агресивну політику РФ щодо України. Раніше він обіймав посади заступника міністра оборони та голови комітету з військово-технічного співробітництва, а нині є членом ради директорів оборонної корпорації та державним радником при міністерстві оборони РФ.

У грудні 2023 року українська влада внесла його до санкційного списку за причетність до підтримки російської збройної агресії проти України. У межах цих санкцій було заблоковано всі його активи на території України, обмежено можливість проведення торгових операцій, а також заборонено передачу прав на інтелектуальну власність. Санкційні заходи включали блокування спроби виведення грошових активів з України. 

Так, елітну квартиру на морському узбережжі Одеси площею 1012,6 м кв намагалися продати через посередника за 1,5 млн доларів США. Нерухомість, що оформлена на дружину підсанкційного діяча була арештована рішенням Київського районного суду Одеси у квітні цього року.

Арешт нерухомості здійснили відповідно до українського законодавства з метою збереження речових доказів у кримінальному провадженні та запобігання виведенню активів за межі країни. 

Джерело