В Одесі затримали держвиконавця-хабарника

Держвиконавець одного з відділів державної виконавчої служби в Одесі, використовуючи своє службове становище, отримав 500 доларів США від громадянина за вплив на іншого службовця ДВС щодо вирішення питання про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду з України та незастосування штрафних санкцій в межах виконавчого провадження, – повідомляє прес-служба облпрокуратури регіону.

У разі відмови сплатити неправомірні кошти виконавець погрожував застосуванням відповідних санкцій, а саме нарахуванням виконавчого збору та штрафу за несвоєчасну сплату заборгованості з аліментів. Під час передачі грошей держвиконаця затримали на його робочому місці.

Наразі особі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України та вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу і відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу поліції № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НПУ. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси.

Джерело.