В Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться свято причорноморської глиняної іграшки

Цікавий захід-свято в Одеській національній науковій бібліотеці. Натхненна команда фахівців Odesa National Scientific Library у співпраці з Одеський обласний центр української культури та Одеська обласна філармонія ім. Давида Ойстраха, в рамках кроссекторального проєкту «Україна: історія, культура, ідентичність» з нагоди 33-ї річниці Незалежності України запрошують 24 серпня відвідати родинне свято причорноморської глиняної іграшки.

Причорноморська глиняна іграшка  належить до елементів нематеріальної культурної спадщини Одеської області.  Основними видами глиняної іграшки на  Одещині, як і по всій Україні, є «півники», «курочки», «дудочки», «коники» та інші, невеликі за розміром і надзвичайно зручні у використанні.

Виготовлення глиняної іграшки на Півдні України має свою самобутню історію. Крім українського населення, тут жили і нині проживають представники інших національностей: німці, болгари, молдовани, чехи, серби, татари та інші, що знайшло відображення в  елементах кераміки.

Шанувальники української національної кераміки матимуть чудову нагоду власноруч попрацювати з глиною, розписом; ознайомитися з кращими зразками гончарства.

Свято розпочнеться о 12:00. З нетерпінням чекаємо на гостей у внутрішньому дворику ОННБ (вул. Пастера, 13). Приходьте, буде цікаво!