В Одеській області дамба Хаджибейського лиману набуде статусу комунального майна

Одеська міська рада має взяти на облік дамбу Хаджибейського лиману згідно з рішенням Верховного суду України. Протягом трьох років прокуратура намагалася довести в суді “бездіяльність” органів місцевого самоврядування щодо взяття на облік цієї дамби, яка досі вважалася безхазяйним майном.

Відповідно до рішення суду, наявність законного власника забезпечить підтримання дамби в належному технічному стані, проведення своєчасних ремонтних і протиаварійних робіт. Питання права власності на дамбу Хаджибейського лиману має важливе значення, оскільки визначає особу, яка відповідає за її утримання, а також джерела фінансування на ці потреби, зазначили в прокуратурі.

Фото: Одеська обласна прокуратура

Для виконання рішення суду, Одеська міська рада повинна розмістити оголошення про взяття “безхазяйної нерухомої речі” на облік у друкованих ЗМІ та звернутися із відповідною заявою до органу, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно.

Дамба Хаджибейського лиману має критичне значення для захисту міста від затоплення. Вона відіграє важливу роль для тисячі людей, а також понад 50 підприємств та організацій, розташованих на прилеглій території площею 23 квадратних кілометри.

Джерело