В Одеській області голову однієї з сільрад підозрюють у розкраданні коштів на відновлення курорту

Голову однієї з сільрад Білгород-Дністровського району Одеської області підозрюють у розкраданні коштів, виділених на відновлення курорту.

Як повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури, голова сільради розробив схему розкрадання бюджетних коштів, призначених для відновлення інфраструктури, пошкодженої внаслідок ракетних ударів РФ. До своєї схеми він залучив директора комунального підприємства сільради, підрядника та інженера з технічного нагляду.

Фото: Одеська обласна прокуратура

За даними слідства, спільники створили видимість легітимності своїх дій та заволоділи бюджетними коштами під час капітального ремонту житлових будинків у селах Сергіївка та Чабанське, пошкоджених ворожими обстрілами. Вартість робіт по їх відновленню оцінили у понад 11 мільйонів гривень.

Вони завищили обсяги фактично виконаних робіт, їх вартість та вартість використаних будівельних матеріалів, що призвело до необґрунтованого перерахування майже 1,4 мільйона гривень на рахунок підрядника.

Ці гроші згодом були розподілені між учасниками організованої групи. Також голова сільради та директор комунального підприємства відповідатимуть за розтрату та заволодіння бюджетними коштами, призначеними для виплати заробітних плат працівникам, які фактично не працювали. Загальна сума фіктивних виплат перевищила 1 мільйон гривень.

В межах цього кримінального провадження раніше були повідомлені про підозру директор комунального підприємства сільради, підрядник та інженер з технічного нагляду. Імена підозрюваних не розголошуються, але ймовірно йдеться про Сергіївського сільського голову Анатолія Чередниченка.

Джерело