В Одеській області комунальників підозрюють у розкраданні 2,5 мільйона гривень

Працівників комунального підприємства з Одеської області та їхніх постачальників звинуватили у викраденні 2,5 мільйона гривень з бюджету. Справа проти них передана до суду.

За інформацією територіального управління, посадовець КП Білгород-Дністровського району разом із підприємцем та організатором ще до проведення тендеру спланували схему привласнення бюджетних коштів.

Вони організували тендер, переможцем якого стала підконтрольна їм компанія, яка продала комунальному підприємству теплові помпи за завищеною ціною.

У Бюро економічної безпеки вважають, що це призвело до розтрати та привласнення 2,5 мільйона гривень державних коштів.

Під час обшуків у підозрюваних було вилучено майже 175 тисяч гривень, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовувалися в незаконній діяльності. На майно підозрюваних накладено арешт для забезпечення відшкодування збитків, завданих державі.

Трьом підозрюваним, включаючи фахівця з публічних закупівель, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Службовій особі комунального підприємства обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а двом спільникам – заставу. Підозрюваним загрожує ув’язнення на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Джерело