В ОК “Південь” пов’язали нічну атаку по Одесі з ситуацією навколо Придністров’я

На території невизнаного Придністров’я не спостерігається значної активності зараз, проте фіксується активізація в інформаційному просторі. Нічна атака дронів та ракет по Одещині, внаслідок чого загинули три людини, свідчить про додатковий тиск.

Про це в етері телемарафону заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передав кореспондент “Інформеру”.

Вона підкреслила, що відбувається “активізація в інформаційному просторі”, а також “намагання створити суспільно-політичну напругу на цих територіях”. За її словами, подібні явища в РФ виникають періодично.

“Атака, яка відбулась вночі в напрямку Одещини, зокрема з використанням ракет, – це додатковий тиск і намагання переконати, що підтримку буде забезпечено у випадку виникнення там бурхливої ситуації”, – пояснила вона. 

Гуменюк також додала, що державний кордон належним чином захищений та зміцнений, і його цілісність гарантована.

Ми відстежуємо ситуацію, а збоку “Придністровської республіки” подібні накручування ситуації, загострення були передбачувані”, – резюмувала речниця. 

Довідка. 28 лютого в Придністров’ї планується провести з’їзд депутатів усіх рівнів вперше за 18 років. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що це може стати причиною для ініціювання нового референдуму щодо анексії Росією.