В Туреччині спустили на воду новий український корвет

Другий український протичовновий корвет класу Ada “Гетьман Іван Виговський” урочисто спустили на воду вчора 1 серпня . Будівництвом кораблів для України займається підприємство STM на військовій судноверфі İstanbul Shipyard Naval у Туреччині, повідомили у ВМС ЗСУ. Перша леді України Олена Зеленська розбила об корпус збудованого для України корабля пляшку шампанського – згідно з традицією, це момент привласнення імені кораблю.

У церемонії спуску бойового корабля також взяли участь Міністр оборони України Рустем Умєров та командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа, народний депутат України Герой України Мустафа Джемілєв, керівництво компанії, яка реалізує цей проєкт.

Напередодні командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа зустрівся з Міністром національної оборони Туреччини Яшаром Гюлером та командувачем ВМС Туреччини адміралом Ерджументом Татліоглу.

В ході зустрічі сторони обговорили безпекову ситуацію в Чорному морі, напрямки подальшої співпраці та обміну досвідом. Командувач ВМС ЗС України подякував турецьким партнерам за допомогу, яку вони надають Україні під час війни, а особливо – за сприяння у розвитку бойових спроможностей національного флоту.

Джерело