Виставка “I see photo awards 2021” представила арт-фото

У художній галереї, приміщення якої розташоване В Одесі на Катерининській, 25, відкрили виставку фотохудожників, які перемогли у щорічному конкурсі “I see photo awards 2021”. Про це розповів кореспондент Суспільного, який відвідав захід.

В Одесі представили фотографії переможців конкурсу "I see photo awards 2021”

Гран-прі конкурсу цьогоріч отримала фотографка із Запоріжжя Віра Мінайлова за серію фотографій “Фрески з майбутнього”. В них авторка експериментувала з людською, і, зокрема, особистою пластичністю, розповіла організаторка заходу Марина Курниш.

“Її серія робіт фантастично художня, можна сказати, космічна. Вона розповідає про красу людського тіла. На цих роботах зображена сама авторка, тобто це, якоюсь мірою, автопортрет. Ця серія стала кращою серед більш ніж 100 фотографічних робіт, адже конкурс в нас був направлений не лише на те, щоб автор демонстрував якусь свою окрему роботу, а їх серію”, – розповіла організаторка.

В Одесі представили фотографії переможців конкурсу "I see photo awards 2021”

Одним з призерів конкурсу став одеський фотохудожник Михайло Рай. Друге місце чоловіку присудили за серію колажів “Крапка” яку він розробляв протягом кількох років. Автор розповів, у свої роботи він вклав особисті переживання, викликані докорінними змінами у житті.

“Серія присвячена кризі. Я розпочав цю серію у 17-ому році, адже і сам зіштовхнувся з кризою, з необхідністю якихось внутрішніх змін. І саме її я хотів показати на конкурсі, адже більшість людей під час пандемії зустрілись із подібною проблемою”, – говорить Михайло Рай.

В Одесі представили фотографії переможців конкурсу "I see photos awards 2021”

За словами організаторки конкурсу, переможця та призерів обирали за критеріями ідейного навантаження, вміння працювати з композицією знімку та експериментальності у самовираженні.

“Задачею цього проєкту була популяризація арт-фотографії серед населення України, адже нам хотілось довести мешканцям України, що фотографією можна милуватись не лише в телефоні, чи в фотоальбомі, а і розповісти про те, що фотографія може мати вигляд на стінах інтер’єрів”, – сказала Марина Курниш.

В Одесі представили фотографії переможців конкурсу "I see photos awards 2021”

Виставка триватиме з 28 січня до 28 лютого. Вхід вільний.