ВМС України готується до наступного етапу «Сі Бриз 2024»

У Варні відбулась фінальна планувальна конференція, присвячена наступному етапу міжнародних навчань серії «Сі Бриз 2024». Організатор – Військово-Морські Сили Республіки Болгарія. Представники країн-учасниць, зокрема ВМС України, розробили загальну концепцію міжнародних навчань. Про це повідомили у Військово-морських Силах Збройних Сил України.

Другий етап навчання планується провести у Чорному морі, як і минулого року. Військові відпрацьовуватимуть протимінні дії в морі та планування протимінних операцій.

Екіпажі українських протимінних кораблів готуються до виконання спільних завдань на “Сі Бриз 2024”

Нагадаємо, перша частина міжнародних українсько-американських навчань «Сі Бриз 2024» цього року відбулася біля берегів Шотландії. Проте навчання, кажуть військові, безпосередньо в акваторії Чорного моря також залишаються для Військово-Морських Сил Збройних Сил України не менш актуальними та важливими.

Тут ми маємо можливість налагодити взаємодію безпосередньо з нашими сусідами по Азово-Чорноморському регіону, – йдеться у повідомленні.

Цьогоріч військові більше приділятимуть уваги проведенню самооцінки зведеного протимінного підрозділу, який складається не тільки з водолазів-підривників, але і груп безекіпажних підводних систем Remus та Sea Fox.

Це ще один важливий крок у наближенні до стандартів НАТО та взаємосумісності з нашими партнерами з питань протимінної боротьби. Попереду нас чекає багато роботи, нового корисного досвіду і важливих знайомств з партнерами, які допомагають у нашій боротьбі з російською агресією в Чорному та Азовському морях, – резюмували у ВМС.

Джерело