Як одеситам скористатися послугами “соціального таксі”

Станом на 1 жовтня 2024 року в Одесі проживають 63 тисячі осіб з інвалідністю, серед них понад 4,5 тисячі з порушенням опорно-рухового апарату, 5 229 дітей з інвалідністю та майже 1000 осіб з інвалідністю по зору.  Про це повідомляє сайт Одескої міськради.

Для спрощення безбар’єрного пересування людей з порушенням опорно-рухового апарату, особам з інвалідністю по зору І та ІІ груп, а також дітям з інвалідністю, відповідно до рішення  Одеської міськради, у місті впроваджена нова соціальна послуга «Соціальне таксі». 

Послуга надаватиметься безкоштовно. Вона стане черговим важливим кроком у забезпеченні рівних можливостей для всіх жителів Одеси. 

Як зазначила директорка Департаменту праці та соціальної політики Олена Китайська, замовлення автомобіля можна зробити за коротким номером 15-01 за три дні до поїздки. Скористатися послугою можна не більше ніж 10 разів на місяць. 

На старті проєкту поки що є 6 машин, які обладнані для перевезення людей з інвалідністю. 2 автомобілі куплені за міською програмою, 2 – допомога партнерів із Регенсбурга та ще 2 від партнерів – громадської організації “Безбар’єрні”

***

Довідка: Послуга «Соціальне таксі» надається для проїзду територією міста Одеси з місця їхнього проживання до органів місцевого самоврядування та їхніх виконавчих органів, державних органів виконавчої влади, судів, закладів охорони здоров’я, лікувально-профілактичних, санаторно-оздоровчих чи реабілітаційних установ, банківських установ, соціальних, культурних, освітніх закладів та установ, протезно-ортопедичних підприємств, авто- та залізничних вокзалів, підприємств, що надають житлово-комунальні послуги населенню, та у зворотному напрямку (за потреби) в робочі дні з 08.30 до 17.30.

Час очікування особи спецавтомобілем у разі проїзду у зворотному напрямку не повинен перевищувати 2 години. Про скасування замовлення потрібно повідомити не пізніше ніж за 2 години до визначеного часу замовлення. У разі відмови від послуги після подачі спецавтомобіля до місця замовлення послуга вважається використаною. 

Примітка:
Транспортна послуга громадянам, які страждають на хронічну ниркову недостатність, для проїзду до місця проведення системного гемодіалізу надається Комунальним закладом «Центр невідкладної медичної допомоги» за замовленням сімейного лікаря.