Яка ситуація у Кринках на Херсонщині — речник

Цього тижня з’явилася інформація про можливий відхід українських сил оборони з Кринок на Херсонщині, передав кореспондент “Інформеру” з телемарафону.

Речник ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховий роз’яснив ситуацію, зазначивши, що вона дещо відрізняється від повідомлень у ЗМІ. Він сказав: “По Кринках сказати поки ще нічого не можу, інформація погоджується на вищому рівні. Як будуть подробиці, то офіційно про це повідомимо. А в цілому, якщо коротко, то українські Сили оборони продовжують утримувати плацдарм на лівому березі та ведуть бої з ворогом”.

Лиховий також підкреслив, що ситуація не така критична, як це може здаватися з деяких медіа та блогерських інтерпретацій: “З цього приводу маю сказати, що ключовий наш меседж такий: Сили оборони України продовжують виконувати бойові завдання на лівобережжі Дніпра. Зокрема, і в районі населеного пункту Кринки”.

Пресслужба Сил оборони Півдня України підтвердила, що українські війська продовжують виконувати бойові завдання в цьому районі. Водночас більшість українських позицій у Кринках були повністю зруйновані через інтенсивні ворожі обстріли. Село також практично повністю знищене.

Попри це, українські захисники залишаються на своїх позиціях на лівобережжі Дніпра, завдаючи ворогу відчутних втрат.