Юніорки з Одещини стали бронзовими призерками чемпіонату України

Збірна Одеської області стала бронзовим призером чемпіонату України «Прудкий м’яч» серед мінікадетів (2010 р.н. і молодше) з настільного тенісу, який проходив з 8 по 12 лютого в селі Андріївка Львівської області.

КОМАНДНИЙ УСПІХ

Збірна Одеської області (тренерка – Ольга ПЕТРЕНКО) у складі одеситки Марії ГАДЗІНСЬКОЇ (2011 р.н.) і представниць Ізмаїлу Марії БАЛІКИ (2010), Катерини ПАВЛЮК (2011) і Ксенії РОБУ (2015) досягла успіху в командному турнірі. Одеситки в 1/8 фіналу з рахунком 3:0 обіграли збірну Полтавської області, в чвертьфіналі – команду Миколаївської області (2:3), а у півфіналі – поступилися Львівщині (0:3).

Незважаючи на «суху» поразку в півфіналі, всі ігри пройшли в напруженій боротьбі: Марія ГАДЗІНСЬКА і Катерина ПАВЛЮК програли лише в 5-ти партіях (2:3), Марія БАЛІКА – в чотирьох (1:3).

Команда юнаків Одеської області (Олексій БЕЗЩАСТНИЙ, Микита ЕЙСМОНТ, Віктор НИГРЕЦКУЛ, Олексій УЗЛЮК) посіла в командному турнірі 5-е місце.

tt mini 03

Команда юнаків Одеської області (Олексій БЕЗЩАСТНИЙ, Микита ЕЙСМОНТ, Віктор НИГРЕЦКУЛ, Олексій УЗЛЮК) посіла в командному турнірі 5-е місце.

ОСОБИСТІ ДОСЯГНЕННЯ

Найвищим досягненням одеської команди в особистих змаганнях стала 6-е місце Марії ГАДЗІНСЬКОЇ. В груповому турнірі вона виграла 6 матчів із 6-ти, в 1/8 фіналу – перемогла Катерину Оглоб’як з Івано-Франківщини (3:0), але в чвертьфіналі ії переможну ходу зупинила Поліна Кривошея з Миколаєва, яка стала бронзовою призеркою (2:3). В турнірі за 5-8-і місця одеситка перемогла черкащанку Дар’ю Романову (3:2), а в поєдинку за 5-е місце поступилася Тетяні Кишко із Запоріжжя (0:3). Крім того, Марія стала п’ятою в обох парних категоріях – серед дівчат і в міксті. Також 5-е місце в парі посіла ізмаїльський дует Марія БАЛІКА/ Катерина ПАВЛЮК, які у чвертьфіналі програли майбутнім чемпіонам.

СЕНСАЦІЙНА КСЕНІЯ РОБУ

Відзначимо, виступ наймолодшої учасниці чемпіонату України – 7-річної ізмаїльчанки Ксенії РОБУ. Незважаючи на свій вік, вона здобула 3 перемоги в 6-ти матчах групового турніру, посівши в ній 4-е місце. В групі вона взяла верх над суперницями, які були ії старші на 3-5 років (2010, 2011 і 2012 рр.н.). У підсумку – Ксенія стала 25-ю серед 51-го учасника.

tt mini 03

Пресслужба відділення НОК України в Одеській області