За перше півріччя платники податків Одещини сплатили 1,1 млрд військового збору

Протягом січня-липня 2024 року платники податків Одещини спрямували до державного бюджету 1,1 млрд грн військового збору. Це на 68,1 млн гривень (6,7 %) більше ніж за аналогічний період 2023 року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Одеській області.

В податковій нагадали, що платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Ставка збору становить 1,5 відсотка від суми доходів, що підлягають оподаткуванню. Це, зокрема, заробітна плата, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільноправового договору, а також пасивні доходи, у тому числі роялті, дивіденди, страхові виплати, іноземні доходи тощо.

Роботодавці, які є відповідальними в питаннях оформлення найманих працівників та виплати заробітної плати є сумлінними платникам військового збору до бюджету, – зазначено в повідомленні. – Сплачуючи військовий збір, кожен з нас забезпечує свій внесок в обороноздатність держави, наближаючи нашу Перемогу та встановлення миру!

Джерело