ЗС РФ атакують одеські порти, але не прагнуть конфілкту з країнами-отримувачами продукції — ВМС

Російські військові завдали ракетних ударів по одеських портах, внаслідок чого постраждало кілька іноземних цивільних суден.

Речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук зазначив, що метою атак була портова інфраструктура, а не самі судна, оскільки основними отримувачами продукції з цих портів є такі країни, як Китай, з яким Росія не бажає конфліктувати. Про це повідомив кореспондент “Інформеру” з телемарафону.

Плетенчук вважає, що цілями атак були порти, а не кораблі, оскільки судна, окрім прапора, мають власників і обслуговують великі країни-споживачі, такі як Китай та Іспанія. Він наголосив, що Росія навряд чи хоче загострювати відносини з цими країнами, проте готова ризикувати, атакуючи інфраструктуру.

Речник також нагадав, що подібні удари здійснювалися навіть під час дії “зернової угоди”, підписантом якої була і Росія. Нині ж РФ може дозволити собі лише повітряний терор на цьому напрямку.

Щодо нещодавніх міжнародних навчань “Океан-2024”, Плетенчук зазначив, що вони були проведені для демонстрації військової потужності РФ та намагання показати наявність союзників країни-агресора.