Чому більшість шкільних літніх таборів на Одещині призупинили свою роботу?

Всього, в цьому році в Одеській області працювало 300 літніх денних пришкільних таборів відпочинку дітей. Спеціалістами держродспожислужби після проведення перевірок щодо відповідності організації безпечного харчування, дотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, питного режиму, створення умов для дотримання особистої гігієни дітьми були виявленні чисельні порушення.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Моніторингові комісійні обстеження за участю спеціалістів управління були проведені в усіх закладах. Під час перевірок особлива увага приділялася організації безпечного харчування, дотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, питного режиму, створення умов для дотримання особистої гігієни дітьми тощо.

Возможно, это изображение 11 человек

324 перевірки виявили порушення у 159 закладах. З 505 лабораторних досліджень питної води в 41 випадку було встановлення відхилення від нормативних вимог.

Станом на другий тиждень липня продовжили роботу 13 дитячих таборів відпочинку.

Возможно, это изображение 1 человек и больница

За результатами проведених перевірок та лабораторних досліджень керівникам закладів та органам місцевого самоврядування були надані пропозиції щодо створення належних умов відпочинку дітей.

Джерело