В Одесі обіцяють посилити боротьбу з нахаббудами

Виконком дозволив ДАБКу складати акти на порушників.

Про це повідомляє голова міської ДАБК Олександр Авдеєв.

Як відомо, на час воєнного стану Кабмін наклав мораторій на проведення перевірок. Цим займалися лише представники райадміністрацій міста. Але через їх зайнятість цей процес дуже затягувався.

До цього ДАБК не мав можливості оперативного реагувати на наявні факти порушень. Тепер ця робота прискориться та стане більш ефективною.

Авдєєв наводить приклади роботи у боротьбі з нахаббудом:

– за адресою провулок Маяковського, 9 влаштували прибудову площею 17,9 кв.м. і зайняли земельну ділянку, що належить громаді міста. Ба більше, на нахаббуд зареєстровано право власності на підставі підроблених документів. Акт став підставою для відкриття кримінального провадження, а також Приморською окружною прокуратурою подано до суду позовну заяву.

– Тираспольська, 1-а. 15 травня 2023 року під час комісійного обстеження зафіксували будівництво двоповерхової будівлі багатоквартирного будинку без жодних дозвільних документів на всю площу земельної ділянки.

ДАБК направив листи до прокуратури та поліції для вжиття відповідних заходів реагування та зупинення самочинних будівельних робіт. Зараз вони зупинені.