Підпалом автомобілів військових в Одесі займалися завербовані підлітки

В Одесі викрили підлітків, яких підозрюють у підпалі автомобілів військовослужбовців. Наймолодшому з них 13 років. Про це  повідомили у поліції Одещини.

За їхніми даними, з початку року в соціальних мережах спецслужби Росії почали залучати до підпільної підривної діяльності людей від 13 років. Їм обіцяли грошову винагороду за підпали.

Правоохоронці викрили групу молодих людей віком 13-16 років, які вчинили підпал двох автомобілів, їх затримали під час третього підпалу. Також затримали ще одну групу молодиків, віком 16-18 років, що скоїли аналогічні злочини на території Одеської області, повідомив начальник департаменту карного розшуку Нацполіції Вадим Дзюбинський.

Усім повідомили про підозру ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України, за що загрожує позбавлення волі на 15 років. Їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, а 13-річного хлопця передали на поруки батькам.

Також підпали автомобілів ЗСУ зафіксували в Києві та Дніпрі. За цими фактами проводяться невідкладні слідчі дії, триває досудове розслідування.

Джерело