Центр екстреної медицини в Одесі просять визнати критично важливим підприємством

Депутати Одеської міської ради підтримали колективне звернення до обласної військової адміністрації з проханням визнати Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф критично важливим підприємством. Таке рішення ухвалили 26 червня на сесії Одеської міської ради. За нього проголосували 37 депутатів.

За словами міського голови Геннадія Труханова, за дев’ять місяців з Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф звільнилося майже 600 працівників. Бригади до кінця неукомплектовані. По Одесі щодоби мають працювати 78 бригад. Щоденно на лінію не виходить мінімум 20 екстреників, що становить загрозу наданню швидкої допомоги мешканцям міста. Мобілізація працівників продовжується, тому питання бронювання співробітників критичної для міста служби стоїть гостро.

Депутат Олег Етнарович розповів, що до міської ради звернулися представники незалежної профспілки. Він зачитав звернення депутатів:

“Наразі в Одесі на семи підстанціях та пунктах базування цілодобово працюють 78 бригад екстреної медичної допомоги, які обслуговують більш ніж 1 мільйон одеситів та гостей міста і приймають близько 700 викликів на добу тільки по Одеській громаді”.

Особливого значення робота екстреної медичної служби набула від початку повномасштабного вторгнення РФ. Оскільки вони виїжджають на місця влучання ракет та дронів. У зв’язку з цим Одеська міська рада звертається до військової адміністрації визнати критично важливим.

“У ситуаціях масових випадків кількість та оперативність бригад на місці подій мають ключове значення для збереження життя та здоров’я людей. Тому питання бронювання військовозобов’язаних працівників центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф є питанням безпеки всієї Одеської громади”, — пояснив Етнарович.

Депутат зауважив, що рішення про визнання центру критично важливою інфраструктурою було ще в листопаді 2023 року, однак “ситуація ніяк не рухається з місця”:

“Тому ми звертаємося для того, щоб окрім рішення ще й були практичні дії по цьому бронюванню”.

Джерело