В Одесі жінка ошукувала родичів зниклих безвісти військовослужбовців

Суд в Одесі виніс вирок жінці, яка ошукала родичів чотирьох зниклих безвісти військовослужбовців. Вона представлялася волонтеркою і повідомляла, що зниклі перебувають у госпіталі в Бахмуті.

За даними правоохоронців, у березні 32-річна жінка збирала інформацію в соціальних мережах про зниклих безвісти українських військових та їхні родини. Потім вона телефонувала родичам.

У поліції зазначили, що псевдоволонтерка просила перерахувати гроші на її картку, нібито для лікування військових та їхнього транспортування в безпечне місце. Суми варіювалися від кількох сотень до кількох тисяч гривень. Після отримання коштів вона блокувала номери потерпілих.

Поліцейські розшукали правопорушницю. Під час слідчих дій у неї вилучили мобільні телефони і банківську картку, на яку ошукані люди перераховували гроші. В ході слідства було встановлено чотирьох громадян, які загалом відправили шахрайці понад 9000 гривень, повідомили в поліції.

Жінці висунули обвинувачення за ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене повторно. Суд призначив їй покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном півтора року. Крім того, вона має відшкодувати потерпілим матеріальні збитки.

Джерело