В Одеській міськраді на очах у мера та депутатів невідомі напали на журналіста

За матеріалами “ІМІ”.

13 червня в Одесі на погоджувальній раді, яка проходила в будівлі міської ради, невідомі чоловіки у камуфляжній формі напали на позаштатного кореспондента видання “Ізбірком” Юрія Дяченка. Про це повідомляє “Ізбірком”.

За словами журналіста, після того, як він розпочав відеозйомку засідання, до нього підійшли невідомі, які, не представившись, почали вимагати від журналіста виключити камеру.

Через деякий час кілька людей спортивної статури в камуфляжній формі і без розпізнавальних знаків напали на Юрія Дяченка і силою винесли його з зали засідань. Всі ці дії відбувались на очах у міського голови Геннадія Труханова, місцевих депутатів та інших журналістів.  

Крім того, у представника ЗМІ відібрали його речі і мобільний телефон. Через деякий час телефон повернули, проте абсолютно всі відео, які він знімав раніше, були вже видалені.

Як пише видання, міський голова Геннадій Труханов, який вів погоджувальну раду, заявив, що це – “робоча нарада”, де не потрібно знімати відео. Він пояснив, що “дозволяє бути присутнім і ставити запитання”, але “знімати не треба”, оскільки нібито потім активісти “роблять з депутатів та чиновників клоунів”.

Цього ж дня Юрій Дяченко написав заяву до правоохоронних органів про перешкоджання журналістській діяльності.