Жителя Одещини викрили на підготовці до підпалу ТЦК та релейних шаф Укрзалізниці

На Одещині правоохоронці затримали 26-річного чоловіка за підозрою у державній зраді. За даними слідства, житель Ізмаїльського району співпрацював з російськими спецслужбами та планував підпали будівель територіальних центрів комплектування (ТЦК) та релейних шаф Укрзалізниці.

Чоловік привернув увагу спецслужб РФ через антиукраїнські коментарі у прокремлівських телеграм-каналах. За завданням російських спецслужб, він збирав інформацію про розташування військової техніки ЗСУ, об’єктів енергетичної та портової інфраструктури, а також будівель ТЦК та СП в Ізмаїльському районі.

Фото: СБУ

Після виявлення цілей він мав здійснювати підпали за допомогою легкозаймистих речовин. Також він готувався підпалити релейні шафи поблизу магістральних ліній залізничного сполучення.

Затримання відбулося поблизу будівлі одного з ТЦК. Під час обшуків у його помешканні знайшли мобільний телефон, через який він спілкувався зі співробітником ФСБ.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Йому інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України), що передбачає довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Джерело і Джерело