Держінспектор на одеській митці «погорів» на корупційний схемі — СБУ

Служба безпеки України викрила корупційну схему на Одеській митниці, організовану головним державним інспектором одного з митних постів. За даними слідства, посадовець систематично вимагав хабарі за безперешкодне переміщення товарів через митний кордон.

До участі в схемі він залучив інспектора митного посту сусідньої держави, який виступав посередником у «переговорах» з імпортерами та передачі хабарів.

Фото: СБУ

У разі відмови від сплати хабаря перевізників піддавали «додатковим» перевіркам вантажів та супровідної документації, що затягувало строки митного контролю та зривало договірні зобов’язання імпортерів щодо своєчасної доставки товарів замовникам.

Оперативники затримали обох митників під час отримання хабаря в розмірі $5000 за сприяння у ввезенні партії комплектуючих до мобільних пристроїв. Раніше правоохоронці задокументували ще один факт отримання ними неправомірної вигоди.

Митникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Під час обшуків у місцях проживання та в автомобілі посадовця Одеської митниці було виявлено готівку в різній валюті на загальну суму понад 3,5 млн гривень.

Наразі триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх причетних до корупційної схеми. Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Джерело