Матері загиблого прикордонника вручили посмертний орден сина

Молодший сержант Державної прикордонної служби України Даниїл Щелаков посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня та відзнакою «За оборону України». 21- річний захисник загинув 15 листопада минулого року під час мінометного обстрілу позицій в районі Сергіївки на Луганщині. Тож орден урочисто вручили його матері.

Про це повідомили в Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Возможно, это изображение 2 человека

Даниїл Щелаков народився 26 березня 2002 року на Одещині. З дитинства захоплювався спортом, грав у регбі. Хлопець здобув юридичну освіту, однак вирішив присвятити своє життя прикордонній службі та у 2021 році заступив на неї. Спочатку він служив в підрозділах Одеського прикордонного загону, однак у розпал повномасштабного вторгнення його перевели до Луганського прикордонного загону.

Молодий воїн разом з побратимами пройшов великий бойовий шлях. Він брав участь у боях та зіткненнях із ворогом на Сході та самовіддано боронив свою Батьківщину. На жаль, 15 листопада 2023 року, позиції на яких він знаходився потрапили під щільний мінометний обстріл та хлопець загинув. Йому назавжди залишиться 21.

Возможно, это изображение 1 человек, улыбается и шляпа

Він був надзвичайно світлою людиною, добрим, попри свій молодий вік, рішучим та справедливим. Кожному знаходив слова підтримки. Він завжди подавав нам руку допомоги, особливо у найскладніших обставинах, чого б йому це не коштувало. Навіть під час обстрілів усі наші найменші друзі – котики та собачки, які ховалися біля нас від жахіть війни, отримували від нього прихисток, турботу, захист та любов. Він назавжди в нашому серці… – згадують його побратими.

Державні відзнаки, якими за мужність та самовідданість було нагороджено Даніїла, урочисто вручили його матері.

Джерело