Через “комунальні війни” одесити отримують по два рахунки

В Одесі продовжується комунальна війна між ЖКС від Одеської мерії та приватними керуючими компаніями. Багато років в Одеській мерії всім мешканцям розповідали, що саме ОСББ та приватні керуючи компанії – це майбутнє Одеси. Потім чиновники ліквідували ЖКСи, віддали будинки приватникам, а зараз все повертають назад, що дуже не логічно. Чому приватні компанії не сподобались раптово меру міста?

Якщо в Приморському районі приватників вже “придушили” і ЖКС святкує перемогу, то в інших районах міста все не так просто. Там приватні компанії працювали вже давно і їх робота подобається мешканцям. Але мерія насильно змушує всі будинки перейти до ЖКС, навіть якщо мешканці не згодні з цим. Через це мешканці отримують досі по два рахунки за обслуговування будинків і не знають, кому дійсно треба платити. Так в Фейсбуці такий рахунок опублікувала одеситка Анна Крилова.

Директор Департаменту міського господарства Леонід Гребенюк тиждень тому записав відеозвернення, в якому заявив про “вандальні дії приватних керуючих компаній” і закликав не платити гроші приватним компаніям, а тільки за рахунками ЖКС.
 
Деякі одесити припускають, що комунальну війну в Одесі розпочали після звільнення віце-мера Дмитра Жемана з посади. Нібито більшість приватних керуючих фірм була пов’язана з Жеманом і таким чином, Труханов намагається знищити його бізнес в якості помсти за якісь образи. Можливо, що в майбутньому на ринок знову заведуть нові керуючи компанії, але пов’язані вже лояльним оточенням Труханова. А поки триває комунальна війна, одесити отримають по два рахунки.

Джерело