У Чорному морі немає носіїв крилатих ракет: загрози атак немає — ВМС

У Чорному морі Росія утримує вісім носіїв крилатих ракет “Калібр”, з яких три — це підводні човни. Час від часу російські підводні човни виходять у море, щоб позначити свою присутність, але поки жоден носій “Калібрів” не перебуває в акваторії Чорного моря, і ракетна загроза відсутня.

Про це повідомив речник Військово-Морських Сил ЗСУ Дмитро Плетенчук під час ефіру національного телемарафону “Єдині новини”, передав кореспондент “Інформеру”.

“Загалом в акваторії Чорного моря – зверніть увагу, я не кажу в Азово-Чорноморському регіоні, тому що Азовське море в сенсі бойових одиниць росіяни вже покинули – вони мають 8 носіїв (крилатих ракет “Калібр” – ред.), три з яких є підводними човнами – це “Варшав’янки” 636 проєкту”, — сказав речник.

Він також додав, що російські надводні кораблі вже тривалий час не виходять у море, а їхня присутність обмежується лише підводними човнами, такими як “Ессен” і “Макаров”.

Однак технічні можливості ракет “Калібр”, навіть якщо вони застосовуються з Каспію, нині не становлять такої великої загрози, як на початку повномасштабного вторгнення.