Шість територіальних громад Одещини отримали 21 ноутбук від ЮНЕСКО

Як  повідомив директор департаменту освіти й науки Одеської обласної військової адміністрації Олександр Лончак, це відбулося  у рамках пілотного проєкту зі створення безпечного освітнього середовища.

Техніка передбачена для Балтської, Любашівської, Ізмаїльської, Березівської, Арцизької та Овідіопольської громад, саме в них реалізують цей пілотний проєкт. У них створили посади спеціалістів з безпечного освітнього середовища, які пройшли навчання в Одеському державному університеті внутрішніх справ.

“Важливим аспектом цієї ініціативи є також впровадження супервізорів для інклюзивно-ресурсних центрів, що допомагатимуть дітям з особливими потребами здобувати якісну освіту”, — йдеться у повідомленні посадовця.

Олександр Лончак зазначив, що проєкт реалізується за підтримки Фонду президента з питань освіти, науки та спорту, Міністерства освіти і науки, ЮНЕСКО, Національної поліції, ДСНС, МВС та уряду Японії, а також є частиною Національної програми психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки, якою опікується перша леді Олена Зеленська.

Джерело