В одеській мерії відбулася зустріч з представниками Міжнародного медичного корпусу

В 2024 році силами Міжнародного медичного корпусу в Україні проведено ремонт сховища пологового будинку №5 з повним оновленням вентиляції, системи водопостачання, опалення, водовідведення. Сховище забезпечене повним комплектом медичного обладнання та потужним кисневим концентратором для штучної вентиляції легень.

Пологовий будинок №5 спеціалізується на наданні акушерської допомоги при передчасних пологах та інтенсивної терапії новонароджених з екстремально низькою масою тіла – від 500 грамів.

Наразі тут створені всі умови для приймання пологів та надання медичної допомоги породіллям та немовлятам. Окрім цього, Міжнародним медичним корпусом проведено ремонт підвальних приміщень для відкриття тимчасового укриття для жителів сусідніх будинків.

Зі свого боку міська влада забезпечила пологовий будинок трьома потужними генераторами для резервного енергоживлення. Зокрема, забезпечено автономне живлення для сховища та жіночої консультації.

Також за кошти міського бюджету придбано сучасне реанімаційне обладнання для відділення інтенсивної терапії та реанімобіль класу С.

ОдесаОфіційно