В Одеській області попрощалися з прикордонником, який загинув на Харківщині

У Болграді, Одеської області, 15 вересня попрощалися з прикордонником Сергієм Дачевим, який загинув 6 вересня на Харківському напрямку під час бойових дій. Сергію було 39 років, вдома на нього чекали дружина, донька, брат та батьки.

Службу в прикордонних військах він розпочав у 2014 році, беручи участь в АТО та ООС. За свій внесок у захист України був нагороджений відзнакою Президента “За участь в Антитерористичній операції”, а також отримав інші нагороди, зокрема “Відмінний прикордонник” та “За мужність в охороні державного кордону”.

Фото: Південне регіональне управління ДПСУ

У 2023 році Сергій Дачев приєднався до Донецького прикордонного загону, де керував заставою вогневої підтримки під час оборони Бахмута.

Після повернення звідти його призначили начальником зенітної застави, що й дало йому позивний “Зіна”. У квітні 2024 року його відправили на Вовчанський напрямок у Харківській області, де він і загинув.

Побратими згадують Сергія як сміливого та відповідального командира, який завжди ставив життя своїх підлеглих на перше місце.

Джерело