В Одесі хочуть перейменувати залізничну зупинку: буде обговорення

В Одесі планують перейменувати зупинку “1297 км” на маршруті “Одеса-Головна – Колосівка” Одеської залізниці на зупинку “Шевченко”. Міська влада організовує електронне обговорення, яке триватиме з 10:00 16 вересня до 10:00 30 вересня.

Пропозицію можна підтримати або відхилити на вебпорталі “Соціально активний громадянин” у розділі “Громадське обговорення”.

Зупинку “1297 км” назвали за відстанню від нульового кілометра, що розташований в Росії, через що її перейменування відповідає закону “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”.

Перевірка виявила, що фактична назва зупинки — “Шевченко”, однак у документах вона досі значиться як “1297 км”. Оскільки зупинка розташована біля селища Шевченко, запропоновано використовувати цю назву офіційно.

Щоб взяти участь в обговоренні, необхідно зареєструватися на порталі через систему ID.GOV.UA, вказавши свої особисті дані. Міська рада також зазначила, що перейменування не потребує витрат з бюджету.

Джерело