До ремонту одеської обласної дитячої клінічної лікарні долучиться Італія

Італія надасть допомогу у відбудові Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, зокрема одного з її корпусів. Це питання обговорювалося під час зустрічі начальника Одеської ОВА Олега Кіпера з групою депутатів італійського парламенту на чолі із заступником голови Палати депутатів Джорджо Муле. Про це Олег Кіпер повідомив у своєму Telegram-каналі 1 жовтня.

Під час попередньої зустрічі з Послом Італії в Україні італійській стороні було передано проєкт з реконструкції лікарні. Наразі Італія попередньо погодилася профінансувати ремонт одного з корпусів закладу.

Окрім того, розглядається можливість співпраці у сфері реконструкції систем зрошення на півдні Одеської області. За словами Кіпера, регіон має схожі кліматичні умови з деякими районами Італії, і досвід італійських фахівців у цій сфері буде корисним для України.

До початку повномасштабного вторгнення на початку 2022 року вже оголошували тендер на ремонт лікарні. Вартість робіт оцінювалася у понад 313 мільйонів гривень, проте аукціон, запланований на березень 2022 року, не відбувся через початок війни.

Джерело