Атака РФ по Одесі: уночі горіла багатоповерхівка

Унаслідок нічної атаки армії РФ на Одеську область безпілотниками у Чорноморську виникла пожежа у житловому будинку на рівні 4-6 поверхів.

Фото: Одеська ОВА

Пожежу на площі 100 м² вдалося ліквідувати. Крім того, в Одеському районі були пошкоджені перекриття та стіни адміністративно-виробничої будівлі, де також сталося загоряння площею 50 м², яке рятувальники оперативно загасили.

Фото: Одеська ОВА

Ще один безпілотник впав на відкритій території без детонації.

За інформацією Одеської ОВА, сили ППО знищили більшість ворожих дронів, жертв і постраждалих немає.

Прокуратура розпочала розслідування за фактом ракетних ударів по портовій інфраструктурі Одеси увечері 7 жовтня та нічної атаки безпілотниками по цивільних об’єктах 8 жовтня.

Справу відкрили за ч. 1 і ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Внаслідок обстрілів пошкоджено 16-поверховий житловий будинок і виробничий комплекс у Чорноморську.

Міський голова Чорноморська Василь Гуляєв повідомив про серйозні пошкодження кількох квартир у багатоповерховому будинку: “Є дві, мабуть, три квартири пошкоджені сильно, а інші більш-менш можна мешкати. Зранку вже зібрали нараду, зараз представники виконкому будуть описувати майно, яке постраждало і наскільки постраждало”.

Фото: Одеська обласна прокуратура

У ніч на 8 жовтня сили протиповітряної оборони України збили 14 ударних дронів, з яких 10 – в Одеській області, повідомило повітряне командування “Південь“.

Джерело