В Одесі затримали експравоохоронця, який видавав себе за працівника ДБР та вимагав гроші

Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало колишнього правоохоронця з Одеси, який видавав себе за співробітника ДБР та вимагав у місцевого жителя 60 тисяч доларів.

Згідно з інформацією, у вересні 2024 року затриманий почав вимагати у знайомого одесита 60 тисяч доларів, посилаючись на нібито борг чоловіка перед іншим знайомим.

Колишній правоохоронець залучив до справи спільника, а сам видавав себе за працівника ДБР, погрожуючи та психологічно тиснучи на потерпілого, а також стежив за його родиною.

Щоб змусити жертву віддати кошти, підозрювані стежили за ним та його сім’єю, збирали конфіденційну інформацію, створювали компрометувальні матеріали, погрожували фізичною розправою та знищенням майна, зазначили в Офісі генерального прокурора.

11 жовтня зловмисника затримали під час отримання частини суми — 25 тисяч доларів. Слідство також перевіряє можливість його причетності до інших випадків вимагання грошей у громадян. Крім того, експравоохоронець уже перебуває під слідством за хабарництво та псування майна.

Йому та його спільнику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Джерело