Шахрай з Одещини тричі продав неіснуючий легковик

Поліцейські відправили на лаву підсудних мешканця Подільського району Одеської області за шахрайство — він встиг в інтернеті тричі продати неіснуючий легковик. Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП України в Одеській області.

Зловмисник створював в одній з соціальних мереж оголошення про продаж старенького легковика за привабливо низькою ціною. Як тільки з’являвся покупець, продавець просив завдаток, а отримавши гроші — блокував номер телефону потерпілого, видаляв старе повідомлення та розміщував нове.

Так на гачок шахрая потрапили двоє 70-річних та один 32-річний чоловік з Чернігівської, Херсонської та Полтавської областей. Один з них перейнявся брехнею шахрая про те, що той продає авто, бо потрібні гроші на лікування себе та дочки, і відправив як завдаток майже всю суму – 19,3 тис. гривень. Інші двоє перерахували по 4,5 і 4 тис. гривень.

Поліцейські встановили особу зловмисника, ним виявився 39-річний мешканець Кодими. У нього вилучили мобільний телефон з доказами. Чоловіка судитимуть за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Джерело