Антициклон “Вернер” принесе на Одещину дощі та похолодання

Протягом наступних днів на Одещині очікується похолодання. Причиною цьому є антициклон “Вернер”, який насувається з північного заходу. Про це розповіли в Гідрометцентрі Чорного та Азовського морів.

За словами чергової синоптикині Ліонели Бєлодонової, 16 жовтня на території Одеси та Одеської області очікується мінлива хмарність. Також можливі короткочасні дощі.

“Місцями в окремих районах Одещини можлива гроза, а вдень невеликий дощ. Вітер переважатиме північний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі складатиме 5-10 градусів тепла, вдень — 11-16 градусів”, — зазначила жінка.

Похолодання очікується 17 та 18 жовтня, додала вона. Тоді відбудеться доволі відчутне зниження температури повітря, причиною якого є гребінь антициклону “Вернер”, який зміщується з північного заходу.

“Вночі 17 жовтня температура повітря складатиме 4-9 градусів тепла, вночі 18 жовтня — 1-6. На поверхні ґрунту та місцями у повітрі очікуємо заморозок 0-2 градуси. Вдень температура повітря складатиме 8-13 градусів”, — додала синоптикиня.

Така погода збережеться до кінця другої декади жовтня, підкреслила Ліонела Бєлодонова. А на початку третьої декади очікується зміщення теплої повітряної маси з південного заходу. Тому буде спостерігатись хвиля тепла та настане другий період “бабиного літа”, підкреслили у гідрометцентрі.

Джерело