З листопада на окремих дорогах України буде введуть обмеження швидкості

З 1 листопада на окремих дорогах України буде введено обмеження швидкості через перехід на зимовий період, хоча самі правила дорожнього руху не змінюються. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький під час телемарафону «Єдині новини», передав коресподент «Інформеру».

За його словами, зимовий період є часом підвищеної небезпеки для учасників дорожнього руху. Тому на деяких ділянках доріг у містах, де влітку діяли підвищені обмеження швидкості до 80 км/год, з 1 листопада швидкість буде обмежено до стандартних 50 км/год. Це стосується міст, таких як Київ і Дніпро, де встановлювалися тимчасові знаки на літній період.

Олексій Білошицький підкреслив, що це не є зміною правил дорожнього руху, а поверненням до стандартних швидкісних обмежень, які діють у зимовий період. Швидкісний режим на дорогах контролюється за допомогою понад 300 камер і близько 200 приладів TruCAM, що використовуються поліцейськими для фіксування порушень у ручному режимі.

Білошицький також звернув увагу на проблему систематичних порушень швидкісного режиму. За його словами, для підвищення ефективності контролю необхідні зміни в законодавстві, зокрема запровадження штрафних балів за численні порушення. Він наголосив, що деякі водії порушують правила до 25 разів на рік, і для таких порушників має бути передбачене суворіше покарання. Відповідні законопроєкти вже подані на розгляд.