Майно одеського НПЗ передали в управління національному агенству

Київський районний суд Одеси частково задовільнив клопотання про передачу в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів майно, що належить ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» і ТОВ «Енергія і газ Україна».

Про це повідомили у пресслужбі Київського райсуду.

Йдеться про нерухоме майно, рухоме майно та земельні ділянки, які розташовані за адресою: м. Одеса, вул. Шкодова гора, 1 та вул. Шкодова гора, 1/1, крім житлових квартир.

За версією слідства, у період з початку 2012 року по лютий 2014 року підозрювані організували придбання нафтопродуктів на світовому ринку від імені офшорних компаній у підприємств виробників та постачальників з різних країн світу, а також їх ввезення на територію України автомобільним, залізничним та морським транспортом від імені фіктивних підприємств.

При цьому підозрювані організували виготовлення невстановленими особами завідомо підроблених первинних бухгалтерських та фінансово-господарських документів, а саме: договорів, угод, контрактів, додаткових угод, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт, податкових накладних, товарно-транспортних накладних тощо.

В результаті вказаних дій державі спричинені збитки у вигляді не сплати митних платежів на суму понад 2,6 млрд гривень.

Джерело – Ізбірком.