Як під час війні охоронці допомагають поліції патрулювати Одесу

Більше 200 затримань: як під час війні охоронці допомагають поліції патрулювати Одесу. ВІДЕО

232 затримання за два місяці війни провели представники охоронної агенції, які тепер працюють спільно із поліцією та теробороною, аби забезпечити порядок в Одесі. Про це повідомляє Суспільне.

Один з патрульних – Роман Костенко, охоронцем почав працювати після армії. З початку війни виконує функції патрульного.

У воєнний час ми ночами допомагаємо поліції, разом патрулюємо, стоїмо на блокпостах. Мобільні блокпости – це з 21:00 і до 6:00. Перевіряємо машини, перевіряємо людей, виїжджаємо на допомогу поліції й разом з ними ми працюємо“, – розповів чоловік.

За словами Романа Костенко, в перші дні війни значною проблемою були люди, які малювали мітки.

В нас були такі, які малювали мітки — на будинках, на спорудах. Ми їх затримували з балончиками з фарбою, на картках в них були перекази чималих сум. Але зараз вже стало менше таких, вже зрозуміли, що це дуже серйозна справа і вже за це не беруться“, – сказав охоронець.

Його колега – Євген Копач, все життя працює в силових структурах. На думку охоронця, війна змусила людей стати свідомішими.

Даремно росіяни все це підтримують. Вони на нас напали, зараз вони бомблять міста, бомблять дітей, дорослих, матерів. Навіть наші батьки, які мали на пенсії бути, йдуть до тероборони, стоять за нас і за наших дітей, так само як і ми стоїмо за них“, – заявив Євген Копач.

За два місяці роботи охоронці провели понад 5 тис. перевірок. На це вони отримали всі необхідні повноваження, розповів помічник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін.

Було прийнято рішення в рамках загальних дій із забезпечення безпеки задіяти співробітників охоронних агенцій на рівні зі співробітниками поліції. Тобто, хлопці підготовлені, знають що робити, як це робити та стоять на захисті Одеси – як і будь-який чоловік зараз. Якщо за фактом хтось затримується співробітником охоронних агенцій, вони згідно з законодавством передаються співробітникам поліції для прийняття рішення“, – сказав правоохоронець.