67-й день війни, Одещина

Йде же 67-й день Великої вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. Станом на 1 травня в Одеській області вже другу добу тривають активні бойові дії.

Напередодні ввечері росіяни завдали ракетного удару по Одесі, де було пошкоджено злітно-посадкову смугу декількома влученнями ракет. Удару було завдано 30 квітня, відразу після 18-ї години. За повідомленням оперативного командування “Південь”, смуга наразі непридатна до використання.

Начальник Одеської військової адміністрації Максим Марченко взагалі заявив, що “злітка” “зазнала руйнації”. Реальний обсяг пошкоджень офіційно покажуть згодом. А поки що скажу, що ракети по Одесі випустили з території окупованого Криму – був застосований комплекс “Бастіон” з ракетами “Онікс”.

Тим часом оперативне командування “Південь” у своєму нічному зведенні інформації повідомило, що ЗСУ завдали ще одного удару по окупованому острову Зміїний, який відноситься до Одеської області.

Там знищили ще один зенітно-ракетний комплекс “Стріла-10”, три зенітних установки та машину з’вязку – серверну з різноманітним телекомунікаційним обладнанням. Також було знищено 42 окупанти. Більший обсяг ворожих втрат на Зміїному свідчить про те, що після минулого удару росіяни підсилили свої частини на острові.

Джерело.