Суд обрав запобіжний засіб заступнику очільника Одеської ОВА

Суд обрав заступнику очільника Одеської обласної військової адміністрації Олегу Муратову запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 3,22 млн грн. Його підозрюють у хабарництві.

Про такий запобіжний захід клопотала сторона обвинувачення. Прокурор пояснював, що Муратов має «великі зв’язки», може втекти за кордон і впливати на свідків.

Своєю чергою Муратов відкинув обвинувачення і заперечив, що причетний до злочину. Його адвокат просив суд обрати підзахисному запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою. Однак суд задовольнив прохання прокурора.

Що відомо про цю справу?

Служба безпеки України 5 січня повідомила про затримання  заступника голови Одеської ОВА за підозрою в хабарництві. За даними слідства, чиновник обіцяв підлеглому за 35 тисяч доларів закрити кримінальну справу, використавши зв’язки у правоохоронних органах

Муратова затримали під час отримання авансу у 27 тисяч доларів. Під час обшуків у нього вдома та в автівці правоохоронці знайшли понад 45 тисяч доларів, 21 тисячу євро, золоті злитки й монети.

Йому вже повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: шахрайство в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190) та закінчений замах на підбурювання до хабаря службовцю (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27 та ч. 3 ст. 369). За це загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

В Офісі президента назвали це затримання «чітким сигналом всім посадовцям». «Хто порушує закон, будуть нести відповідальність за скоєне», — заявив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

Джерело