Мешканця Одещини будуть судити за спробу вивезти ухилянтів за кордон

Поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо 30-річного жителя Роздільнянського району, який намагався вивезти ухилянтів за кордон (ч. 3 ст. 15 та ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України).

Як повідомили в пресслужбі ГУНП Одещини, правопорушник із Великомихайлівської ОТГ за гроші намагався допомогти втекти до Молдови чотирьом чоловікам віком від 27 до 38 років з Миколаївщини, Київщини та Одещини. На півдорозі їх зупинили охоронці державного кордону України.

Поліцейські територіального підрозділу поліції в ході слідства встановили, що фігуранту по дзвінку вказали, де й кого забрати в свій автомобіль, відвезти «ухилянтів» поближче до кордону з Молдовою і направити далі до сусідньої держави по пішому маршруту в обхід пунктів пропуску. За свої послуги він мав отримати по 100 доларів з кожної особи”, – йдеться у повідомленні.

Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років. Матеріали щодо інших осіб, причетних до даного злочину, виділені в окреме провадження, яке наразі розслідується.