“Знімком року” в Одесі обрали фото засніжених Карпат

Одеська фотографічна асоціація та Міський клуб фотографів «Фотон-2» відкрили щорічну виставку-конкурс “Знімок року-2022”. Про це пище Культурометр.

2022 рік став роком виклику для України, її ідентичності, її нації і державності. Рік, коли готувались до святкування 90-річчя утворення Одеської області, а також до 20-річчя заснування Одеської фотографічної асоціації (ОФА) і виставки-конкурсу «Знімок року».

Цього року організатори виставки-конкурсу «Знімок року» запросили до участі не тільки тих фотографів, які постійно проживають на Одещині, а й одеситів, які через війну опинилися за кордоном, і тих, хто був змушений залишити свої домівки на окупованій території чи в зруйнованих містах нашої країни і нині перебуває у нашому регіоні, хто долучився до нашої спільноти з Маріуполя, Миколаїва, Херсона та інших міст.

На виставці представлені фотографії різних жанрів. До участі у XX виставці-конкурсу «Знімок року 2022» надійшло 237 фотографій від 61 автора. Для експозиції журі відібрало 85 робіт 61 автора.

Гран-Прі рішенням суддів дісталося фотографу Дмитро Іванову за фото дороги у сніжних Карпатах. I місце у Тетяни Гамарнік – за фото «І знову буде світло», II місце у Зоряна Ліщинського – за фото «Вона», III місце у Бориса Бухмана – за фото «Сатана».