В Одеській області розшукують псевдоволонтера

Ізмаїльські поліцейські розшукують підозрюваного в шахрайстві та незаконному поводженні з бойовими припасами Далакова Владислава Сергійовича 1994 року народження. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної поліції.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 3 ст. 190 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановили, що він виставив у мережі Інтернет відеозвернення про те, що здійснює збір коштів на свій банківський рахунок для військових, які стоять на блокпостах та охороняють місто. У такий спосіб «волонтер» зібрав від громадян 30 тисяч гривень, але на допомогу військовим їх не використав.

Загалом від протиправних дій ізмаїльця постраждали 26 громадян.Крім того, під час проведення санкціонованого обшуку в автомобілі чоловіка правоохоронці вилучили 62 набої, що, згідно з висновком експертного дослідження, придатні для стрільби з автомата Калашникова та ручного кулемета.Після того, як фігурант дізнався, що його буде притягнуто до кримінальної відповідальності, він залишив своє місце проживання і був оголошений в розшук.