На Одещині попрощалися ще з одним героєм

24 лютого в Кілію востаннє повернувся 27-річний сапер Олексій Мозолєв, який отримав важке поранення під час розмінування в районі Снігурівки Миколаївської області. Сьогодні ж відбулося поховання.

Олексій отримав важке поранення в голову під час виконання бойового завдання 8 лютого. Життя хлопця намагалися врятувати лікарі, але, нажаль, вчора, 22 лютого, його серце зупинилося в реанімації Одеської обласної лікарні.

“В нього була така енергетика гарна, його всі любили“, – згадує мати Олексія, Наталя Петрівна. Після школи навчався в Ізмаїлі на механіка, планував ходити в рейси. Працював у Естонії за контрактом. Повернувся в Україну, оскільки сильно захворів тато – Олексій був поруч, возив по лікарях, піклувався.

У січні 2022 року мав повертатися на роботу, але захотів ще побути з батьками, тому що вони залишалися одні – брат помер чотири роки тому, сестра проживає далеко. Потім почалася війна. У квітні Олексій вирішив піти на захист країни добровольцем, потрапив у саперний підрозділ. Вчили його цій небезпечній справі у Польщі, після чого разом з побратимами він розміновував звільнені території, зокрема Херсонщину.

Під час останнього бойового завдання на Миколаївщині стався вибух, уламок від якого потрапив в обличчя Олексія і уразив мозок. Герою одразу надали першу допомогу, відвезли до Миколаїва, де він прийшов до тями. Далі його перевели до Одеси, декілька днів він знаходився в комі, але прокинувся і все пам’ятав.

Попереду чекало тривале лікування та операція, але рідні сподівалися, що все найгірше вже позаду. Нажаль, в останню добу піднялася велика температура, його перевели до реанімації, але врятувати не змогли… Нажаль, Олексій не встиг створити власну сім’ю – в нього залишилися скорботні батьки.

Джерело